مانیتورینگ علائم حیاتی

این دستگاه جهت نمایش علائم حیاتی بیمار به طور مستمر به کار می‌رود و اطلاعات مربوط به علائم حیاتی مددجو را جمع آوری کرده و آنها را بر روی صفحه نمایش ظاهر می‌کند و در شرایط نامطلوب بیمار هشدارهای لازم را به تیم پزشکی می‌دهد.

من را در شبكه هاي اجتماعي دنبال كنيد

دستگاه مانیتور علائم حیاتی به طور مستمر پارامترهای خاصی مانند امواج سیگنال قلب یا (ECG)، ضربان قلب،فشار خون غیر تهاجمی، آریتمی، سرعت تنفس، درصد اشباع اکسیژن خون، دما، فشار خون تهاجمی و دی اکسید کربن را اندازه گیری کرده و بر روی صفحه نمایش نشان میدهد. هم چنین در شرایط نامطلوب، هشدارهای لازم را به کادر درمانی اعلام میکند. هر کدام از پارامترهای نام برده یک ماژول نامیده میشوند.

یکی از قابلیت های مانیتور علائم حیاتی قابلیت اتصال آن به سیستم سانترال است. در بخش مراقبت های ویژه، در کنار هر تخت یک مانیتورینگ علائم حیاتی قرار دارد و تمام این مانیتورها به سیستم سانترال وصل هستند و از طریق کادر درمان کنترل و مشاهده میشوند. عملکرد دستگاه به این صورت است که ورودی های اندازه گیری شده پس از تقویت و پردازش، به صورت شکل موج یا عددنمایش داده میشوند. هم چنین یک محدوده استاندارد برای هر یک از این پارامترها تعریف شده است که در صورت خروج مقدار اندازه گیری شده از این بازه استاندارد، سیستم هشدار دستگاه فعال میشود. در مواقعی که لیدها برای اندازه گیری ECG به درستی متصل نشده باشند نیز آلارم دستگاه به صدا در می آید.

اجزای دستگاه مانیتور علائم حیاتی

صفحه نمایش وصفحه کلید جهت تنظیمات گوناگون دستگاه.

ماژول های مختلف که بدر مطلب به آن ها اشاره شده است.

حسگرها که با توجه به ماژول های دستگاه شامل حسگر دما، کاف فشارسنج اتوماتیک، پروب ECG و پروب پالس اکسیمتر میباشند.

باتری دستگاه که به دو صورت اصلی و پشتیبان قرار داده شده است. باتری اصلی از نوع نیکل کادمیوم یا سرب و اسیدی است. باتری پشتیبان یک باتری ۳ ولتی کوچک است و برای مواقع اضطراری و مهم تعبیه شده است.

برد تغذیه برای تبدیل ولتاژ برق شهری به ولتاژ مورد نیاز دستگاه مانیتور علائم حیاتی.

ماژول هایی که با مانیتور علائم حیاتی اندازه گیری میشوند:

نمایش امواج سیگنال قلب(ECG)، سیگنال تنفسی بیمار، نرخ ضربان قلب و نرخ تنفس.

ماژول درصد اشباع اکسیژن خون یا SpO2: برای اندازه گیری آن از فناوری نوری استفاده میشود بنابراین باید دقت شود که عوامل مانند حرکت بیش از حد بیمار، نور زیاد محیط، قرار دادن نامناسب پروب، تداخل الکترمغناطیسی با دستگاه ام آر آی و افت جریان خون ناشی از شوک بیمار بر روی نتیجه حاصل اثر میگذارند.

اندازه گیری غیر تهاجمی فشار خون یا NIBP (Noninvasive blood pressure): در صورتی که نرخ ضربان قلب کمتر از ۴۰ یا بیشتر از ۲۴۰ باشد یا در اثر عواملی مانند آریتمی، ورم شدید، تغییرات سریع فشار خون و حرکت شدید بیمار این اندازه گیری با مشکل روبرو میشود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.